Diender in beeld

Sinds juli 2022 heeft Pinto Foto een studio in Buro Lou, Bilthoven. Omdat deze creatieve broedplaats is gevestigd in het voormalige politiebureau, hebben alle makers de titel ‘Diender’ gekregen. Voor de social media kanalen werden alle dienders geïnterviewd, op deze pagina vind je de tekst over mij, geschreven door Laura Vrenken en met foto’s door Charlotte Plas.

Wanneer je Jelle aan het werk ziet, raak je meteen geboeid door zijn gefocuste oog. Hij heeft een duidelijke visie over zijn werk en neemt met minder geen genoegen.

Tijdens zijn loopbaan in de cultuursector heeft Jelle zijn opleiding toegepaste fotografie gevolgd en sinds vijf jaar is hij zelfstandig fotograaf. Het zal je ook niet verbazen dat hij een vrij technische fotograaf is.

Jelle fotografeert veelal architectuur en portretten, waarbij het gaat om op het opbouwen van het beeld en de juiste compositie. Dit is absoluut zijn onderscheidend vermogen, het technische fotograferen noemt Jelle zelf zijn “superpower”

Jelle mag zeker trots zijn als je kijkt naar zijn portfolio en opdrachtgevers. Zo heeft hij meegewerkt aan een portrettenreeks voor het 900 jarig bestaan van Utrecht, komt de Domtoren met regelmaat voor zijn lens en was hij als fotograaf betrokken bij de werkzaamheden aan het monument op de Dam.

Foto’s: Charlotte Plas

Share your thoughts