Vrij werk: Over Holland

De Fotoacademie in Amsterdam heeft een post-academisch programma voor professionele fotografen en gevorderde beeldmakers. Als onderdeel van dit programma volgde ik de workshop ‘Locatie-en Landschapsfotografie.’

Het door de mens gemaakte landschap vormde het belangrijkste onderwerp van deze workshop. Als eindopdracht maakte ik een documentaire serie landschapsfoto’s, geïnspireerd door fotografen als Paul Graham , maar ook het werk van Andreas Gursky .

Met deze serie laat ik zien hoe het Nederlandse landschap wordt beïnvloed door de mensen die in ons mooie land wonen. Keurige paden, afrasteringen, informatie- en verbodsborden, de drang om de omgeving te controleren is sterk!

Ik maakte de foto’s in de omgeving van Breukelen, Haarzuilens, Lunetten en bij de landgoederen van Amelisweerd. De titel van de serie ontleende ik aan de naam van een bushalte bij één van deze gebieden.

De foto’s (17 stuks) werden belicht op fotopapier en gebonden in een vierkant boek met een cover van grijs linnen. Formaat: 30 x 30 cm. Bekijk de hele serie hier!

Share your thoughts