Evenementen najaar 2023

In het najaar van 2023 werd weer een aantal reportages van evenementen gemaakt. Het leuke van dit soort opdrachten is dat je als fotograaf voor allerlei leuke uitdagingen en verrassingen komt te staan.

Vaak is er op de locatie van het evenement weinig of gekleurd licht, ook zijn er vaak allerlei beeldbepalende elementen zoals beeldschermen, microfoons, kabels, etc. Ik vind het erg leuk om juist met deze elementen te werken, en ze in te zetten bij het maken van het beeld.

Verder vind ik het vooral belangrijk om de sfeer van het evenement en de interactie tussen bezoekers weer te geven. Pluspunt is verder dat ik door alle interessante lezingen, paneldiscussies en workshops mijn kennis van allerlei onderwerpen kan uitbreiden.

Meestal zorg ik ervoor dat de foto’s tijdens of snel na het evenement beschikbaar komen, door op locatie al een selectie te maken met de opdrachtgever. Een klein aantal beelden wordt dan alvast nabewerkt voor gebruik op social media. In het najaar van 2023 maakten onder andere Stad en Co, Beursplein Utrecht, New Dutch, Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, Ondernemersfonds Utrecht en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gebruik van deze mogelijkheid.