Recente portretten

Ieder jaar worden er weer veel zakelijke portretten geschoten. Ik vind het fantastisch om bij jou op je werkplek te gast te zijn: of er nu twintig trainees op een middag op de foto moeten, of er juist één goede foto van de nieuwe directeur moet komen voor bij het persbericht. In het najaar van 2023 werd weer een flink aantal van dit soort portretten gemaakt, meestal bij de opdrachtgever op locatie.

Heel soms ontstaat de tijd en ruimte om een foto als het beeld hiernaast te maken, ditmaal van schilder en illustrator Nicole Guiaux. Met de analoge portretcamera (een enorm bakbeest), wachten op het juiste licht en dan negen frames belichten… Mijn grote held Alec Soth omschrijft het als volgt: “Allowing things to settle in front of the camera.” Het resultaat is vaak een foto die rust en evenwicht uitstraalt.

Er is echter ook veel te zeggen voor de wat snellere benadering, die vaak een vrolijke doch zakelijke foto oplevert. In beide gevallen maak ik de foto het liefste ‘in situ’, bij jou op de werkplek dus. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met me op.