Campagnebeeld Cello Biënnale 2022

Voor de Cello Biënnale Amsterdam werd een nieuw campagnebeeld gefotografeerd. Op basis van het festivalthema voor het jaar 2022, ‘ the Cello Moves’ , werd eerst gebrainstormd over mogelijke wijzen om dit in beeld te vatten.

Vervolgens werd een moodboard gemaakt waarin ‘beweging’ en de gewenste steun- en hoofdkleuren terugkwamen. Na bespreking met de festivalorganisatie werd de shoot gepland: deze vond plaats in het BIMhuis Amsterdam. Met een flink team werd aan de foto gewerkt: cellisten Lidy Blijdorp en Ketevan Ronishvili, danser Timon de Ridder, technicus Hazem en assistent Gitta Polak.

Met gekleurde gels op de studioflitsers werden de danser en de musici ondergedompeld in de festivalkleuren. Daarnaast werden hun bewegingen met lange sluitertijden vastgelegd.

De bewerkingen werden uitgevoerd in Photoshop en Lightroom, op basis van input gegeven door ontwerper Leander Lammertink van Werner Studio. Het eindresultaat, bestaande uit een campagnebeeld (hiernaast afgebeeld) en een gevarieerde fotoserie, zal tijdens de Cello Biënnale 2022 door heel Amsterdam te zien zijn op banners, in bushokjes, etc.

Geweldig natuurlijk! Meer weten over mijn fotografie? Check het blog en het portfolio.

Share your thoughts