Uitgelicht project: USP

In het voorjaar van 2020, tijdens de eerste ‘lockdown’ in verband met de uitbraak van het coronavirus, werkte ik aan een bijzonder project. Utrecht Science Park, een organisatie die zich bezighoudt met de gebiedspromotie van de campus in Utrecht, benaderde mij om het gebied in deze buitengewone tijd te fotograferen. In overleg met de opdrachtgever werd gekozen voor foto’s bij zonsopkomst en zonsondergang.

Het was geweldig om deze foto’s te maken: beelden van het ‘door de mens gemaakte landschap’ zijn mijn specialiteit, en het Utrecht Science Park biedt door de combinatie van architectuur, natuur en infrastructuur veel mogelijkheden voor interessante shots.

Wanneer je fotografeert bij zonsopkomst en zonsondergang verandert het licht razendsnel en kun je waanzinnige kleuren vastleggen. Het was fijn om op het science park te vertoeven. Ik kwam er achter dat het niet alleen een plek is om te studeren en te werken: je kunt er ook prettig wonen en ontspanning zoeken.

Alle foto’s zijn te bekijken op de website van Utrecht Science Park!

Share your thoughts