Portretsessies

In het voorjaar van 2024 werd weer een aantal ‘zakelijke’ portretten gemaakt. De aanhalingstekens zijn met opzet, want bij ‘zakelijk’ denken veel mensen vaak nog aan ‘formeel’… En dat hoeft echt niet!

Een ontspannen aanpak en een locatie die bij de geportretteerde past zijn belangrijke elementen voor een portretshoot. Het weer en het licht zijn natuurlijk wel factoren om rekening mee te houden. Daarom wordt er vaak aan het begin of het einde van de dag gefotografeerd (mooi licht!), en wordt buienradar regelmatig geraadpleegd.

Voorafgaand aan de shoot vind altijd een gesprek plaats over de wensen, vervolgens wordt er een voorstel gedaan voor een locatie. De beelden worden geupload naar een online omgeving, waar jij als geportretteerde zelf uit kunt kiezen. Vaak wordt de definitieve keuze gemaakt door een familielid of geliefde, zij kennen jou immers door en door. Bij een portetshoot worden meestal vijf tot zeven beelden opgeleverd.

Ook bij slecht weer is het mogelijk om bijzondere prortetten te schieten, zoals het beeld hiernaast: toen de zon zich tussen twee regenbuien net even liet zien en we een toffe foto konden maken op onze schuilplek!

Meer weten over de mogelijkheden voor een zakelijk, maar informeel portret? Neem contact met me op!